Kettlebellmamman
Hälsa & Fitness
KettlebellsTRÄNING

Mina bästa arm-övningar!

Det är kul att träna överkroppen, i synnerhet då man är stark. Då blir det ännu roligare, för då kan man lyfta ännu tyngre och det vet vi ju alla att det helt enkelt känns jävligt bra att göra.

Men för att bli stark så måste man ju träna för att bli det, det kommer ju liksom inte bara av sig självt.

Jag älskar överkroppsövningar. Allt för rygg, armar och axlar. Förmodligen för att jag är rätt bra på många av dem. Och stark. Lite ‘naturligt stark’ och mycket tränat stark.

Så om du antingen redan tycker att det är kul att träna armar m.m eller om du vill bli en sån som tycker det är kul – här är mina favoritkettlebellövningar för överkroppen:

1. Enarmsrodd

Tänk på att försöka använda rätt muskler här, alltså övre delen av ryggen, och att inte rycka upp vikten. Lugnt och metodiskt, och rör bara armen medans överkroppen hålls så stilla som möjligt.

2. Sittande enarmspress

Den absolut bästa (för att bli stark) och striktaste pressen gör du sittande. Det går inte använda benen så det är omöjligt att ‘studsa’ upp vikten. Glöm inte att andas!

3. Armhävningar på kettlebells

På kettlebells kan du göra en djupare armhävning än på golvet. Tänk på att som alltid vid armhävningar spänna magen och hålla dig rak i kroppen.

4. Renegade rows

En liten variation på armhävningar. Här lägger du till en rodd eller två. Den kan göras, som i filmen, med ett kliv framåt så att foten ställs bredvid vikten vid rodden, eller så kan man ro i plankpositionen vilket är väldigt mycket jobbigare.

5. Viking Salute

En kul och utmanande kombo. Snatch till utfall bakåt och en press i knästående läge innan du ställer dig upp med armen rak. Vill man snajsa till det ytterligare så gör man snatch direkt in i utfallet, se variation på filmen.

6. High pull

En klassisk kettlebellövning för att drilla snatch som tar ordentligt i trapezius. Här gör du en lite högre enarmssving och rycker lätt i armbågen i toppläget. Tänk på att hålla armbågen högt och att inte rycka för tidigt.

Enjoy! Hoppas ni får till lite kettlebellträning nu i sommar, kanske utomhus och barfota i gräset. Jag är inte avis alls isf. 😉

Lämna en kommentar