Kettlebellmamman
Hälsa & Fitness

Om mig

Jag heter Maja och bor på ön Malta i medelhavet, där jag driver ett företag som heter Spartan Fitness tillsammans med min lillasyster. Vår huvudverksamhet är gymmet vi äger, Spartan Kettlebells Malta, men vi gör även träningskläder under namnet Spartan Fitness Gear. 

Kettlebellmamman på kettlebells

Vi specialiserar på kettlebellträning, men håller mycket på med clubbells, styrkelyft samt en massa annan rolig funktionell träning. 

Malta är fantastiskt på många sätt, men väldigt annorlunda kulturellt, vilket är något vi påminns om dagligen i vår tillvaro som kvinnor, entrepenörer, kroppspositiva och feminister. Hur detta ter sig får ni läsa mer om i min blogg. 

Jag är utbildad PT, kostrådgivare, och som ni kan ana har jag en del certifikat inom just kettlebellträning, men även andra saker som t.ex pilates och styrkelyft. 

Mycket av vårat fokus ligger på att få framförallt kvinnor att skifta sitt träningsfokus från att vilja gå ner i vikt och se ut på ett visst sätt, till att uppskatta och utmana kroppen i vad den kan göra, samt att ha roligt tillsammans med andra på gymmet. 

Jag är mamma till två barn (f. 2014 och 2018), och jobbar mycket med träning för gravida och mammor med barn, vilket jag älskar och brinner för. 

Utöver detta så älskar jag att laga, och äta mat som är god och varierad, enkelt som avancerat, oftast nyttigt men absolut inte alltid. Jag kommer att dela mycket recept och matlagningstips, dock alltid utan beräkningar av kalorier, kolhydrater eller annat man av olika anledningar kan tänkas vara intresserad av. Med många år av ätstörningar i bagaget är det inget jag förespråkar. 

Det var nåt mer också.. Jo, vin! Vin är livet! På riktigt så är det en väldigt stor del av mitt liv, och här passar den Maltesiska kulturen mig väldigt bra. 

Ja, för det går att träna mycket, och att älska det, och att gilla att dricka vin också, och att äta mestadels nyttigt och sånt man mår bra av, men även att inte göra det ibland. Jag gillar inte Allt eller Inget-filosofin, utan är mer för en balans i livet samt tycker att man ska njuta så mycket man kan och mår bra av. 

Följ min blogg för tränings- och matlagningstips, samt funderingar på mammalivet, livet och världen i allmänhet.

Instagram: @kettlebellmamman