Kettlebellmamman
Hälsa & Fitness
TRÄNING

Clubbells!

På vårat gym Spartan Kettlebells Malta sysslar vi, trots namnet, med andra saker är kettlebells.

Kettlebells är vår specialité och det vi är bäst på. Sorry, jag menar förstås: det är vi bäst av alla på! På Malta garanterat men jag vågar påstå att vi är väldig bra på detta även utanför denna lilla ö. Som ni hör har jag även övergett jante-tänket. ?

Men, en annan typ av utrustning vi också jobbar mycket med, och som är rätt unik är CLUBBELLS.

Väldigt ofta så tycker de som är kettlebellfrälsta också om att träna med clubbells. Kanske för att det kräver liknande typ av fokus och koordination, samt att det är mycket teknik och många olika övningar att lära sig.

Varning: Är du inte van vid clubbells så kommer dina händer, framförallt handflator, att göra så ont att du ev är villig att göra dig av med dem. Men det är ungefär som första gångerna man hanterar kettlebells en längre stund. Jag minns med fasa diverse helgkurser ned kettlebells, skivstänger och clubbells där man har varit nära tårar redan efter dag 1, trots mycket vana med vikterna. Anyways, nog med det pepp-snacket.

Om du kommer över några kettlebells där du tränar, så kan jag verkligen rekommendera att du experimenterar lite med dem och testar några basövningar. Svingrörelserna kan var lite kluriga att få till, men olika varianter av knäböj och utfall är det bara att testa dig fram till.

Clubbells ger GRYM bålträning iom att vikten alltid nästan hålls på framsidan av och en bit ifrån kroppen. Det är också väldigt bra för greppet, som man som kettlebell- eller styrkelyftstränande alltid har fördel av.

Nedan har ni ett litet klipp som visar några olika och relativt enkla clubbellövningar.

https://www.youtube.com/watch?v=CR5ozyERbwwhttps://youtu.be/CR5ozyERbw

Har ni inte tillgång till clubbells, så är väl det enklaste bara att komma till Malta så lär vi dig här? 🙂

Lämna en kommentar