Kettlebellmamman
Hälsa & Fitness
Recept

Recept: Sid’s konstiga men sjukt goda kalkonrätt

Den här rätten är en favorit för mig. En så konstig, men förvånande perfekt kombination av saker. Min kompis Sidiqa lagade detta en gång för många år sedan då hon kom och hälsade på oss, och sen dess är det något jag ofta lagar på eftermiddagen då jag kommit hem från gymmet och har hämtat 4-åringen på skolan. Perfekt till frukost/brunch eller lunch. Man blir mätt men inte däst. Framför allt blir man förvånad över att det är så gott!

Så tack Sid, för att introducerade mig till denna rätt den där gången på Mensija Road. 🙂

Du behöver följande för en portion:

  • 4-5 skivor kalkon
  • 1 banan, skivad
  • Valnötter, grovt hackade
  • Kanel
  • Smör att steka i
  • Salt, helst havssalt

Gör så här:

Lägg en generös klick smör i en stekpanna, och börja med att steka kalkonen tills den får lite yta. Ner med bananbitarna och stek på lite till, och sist valnötterna. Krydda med kanel (det är det här som gör det!) och salt, och servera!

Annons
[adl-post-slider id='33828']

Lämna en kommentar