Kettlebellmamman
Hälsa & Fitness
Okategorierat

Måndag på Spartan

Måndag igen och som den lätt hyperaktiva person jag är så älskar jag ju förstås måndagar, och morgnar också, till min omgivnings (läs familjs) stora förtret och ifrågasättande. Men så är det, jag vaknar verkligen på morgnarna och tänker “fy fan vad härligt med en ny dag, vad kan vi göra med den?”. Sen går det ju ganska brant utför med de här känslorna från 12.00 och framåt, men det är en annan femma. Jag börjar i alla fall alltid på topp, och så också denna måndag!

Hittills idag har jag hållit diverse pass, bl. a min favorit Spartan MAMA där vi hade en ny (blivande) mamma som kom för första gången. Hon, i 26:e veckan, berättar att hon älskar att träna, men är väldigt orolig för att göra det då hennes läkare har rått henne att inte lyfta något tyngre än 5 kg. 5 kg?! Varför just denna vikt? Och varför överhuvudtaget varna för att lyfta saker under graviditet. Har du t.ex redan ett barn och är gravid rekommenderar du ju väldigt sällan att inte lyfta det äldre barnet alls, som helt säkert väger mer än 5 kg. Till detta har jag SÅ mycket kommentarer, men blir mest förbannat på att något har gett henne detta helt felaktiga och väldigt förvirrande råd. Men tyvärr är detta inte ovanligt på Malta.

Vi pratade i alla fall en hel del före och efter passet, och jag hoppas att hon gick härifrån med en mindre oroad och skönare inställning till träning under sin graviditet.

Jag har också haft tre PT-pass, ammat typ fem gånger, ätit den tråkigaste matlådan ever (ägg och morot) för att det var det jag ides styra ihop imorse, och tränat ett mycket roligt pass själv, och kört 100 reps av valfri rumpövning för Styrkelabbets #projektjuskinka-utmaning. Summa summarum så har måndagen levererat hittills, förutom matlådan som var enormt otillfredsställande.

Denna vecka har vi mycket kul som händer jobbmässigt. Imorgon ska vi ha barnkalas här på gymmet, vilket alltid är lika delar roligt som det är hysteriskt. Vi kör lite hinderbanor och lekar, samt fika och dans och annat kul för kidsen. Inför detta måste vi fixa fika, blåsa ballonger och lite annat smått och gott.

Utöver detta, samt alla vanliga pass och saker som måste göras dagligen såsom städning, köpa in varor och vatten och schemaläggning av diverse saker, så ska vi också planera vår julkalender som vi har varje år. Vi har en julstrumpa som vi drar en workout ur varje dag och kör som en överraskning för alla Spartans. Både jag och Linnea är riktiga julnördar så vi lägger på alla växlar på sånt här i December, med allt från julpynt, julfest och julmusik till doftljus med kanel och julinspirerade kläder. Lite som morgon- och måndagsgrejen – lite over the top och oförståeligt för många. Men alldeles, alldeles…underbart.

Sen har vi ju min favoritsyssla för tillfället – Spartan Fitness Gear. Mitt lilla sidoprojekt som jag är besatt av – träningskläderna. Är så taggad på denna veckan för att vi kommer att få prototyper på nya kläder som jag tror kommer att bli jättesnygga. Jag kan typ inte tänka på något annat än dessa nya tröjor, så det blir skönt då de kommer så jag kan sluta längta. Och byxor också, en modell som Linnea har designat och en som jag har gjort. Taggen är total! 🙂

Det är veckoplanen det, för jobbet åtminstone. Lite bloggande kommer det också att finnas tid för dock. 🙂

Ha en fin vecka allihopa! Hoppas ni får till några roliga träningspass själva eller med andra, att ni käkar nån god mat och att ett gott glas vin slinker ned nån kväll här och där!

Lämna en kommentar