Kettlebellmamman
Hälsa & Fitness
MammaträningTRÄNING

Enkelt mamma-pass att börja med efter graviditeten

Det kan vara lite läskigt att träna första gången efter att man har fött barn. Kroppen känns annorlunda (menar rent funktionellt) och man känner sig kanske osäker på vad man ska börja med de där allra första trevande passen.
Jag har tidigare skrivit om vilka övningar/typer av övningar som är bra både under och efter graviditet, men det kan ju trots en bank av övningar, vara svårt att sätta ihop ett pass. Så här kommer ett väldigt enkelt pass som är perfekt att börja med då du är redo att börja träna igen efter förlossningen.
OBS. Jag har sagt det förr, men jag säger det igen: Det är helt individuellt när man känner att man kan och vill börja träna igen. Man måste helt enkelt känna efter och som det så fint heter; lyssna på sin kropp. Gör något ont eller känns obekvämt – gör inte det.

Kettlebellmammans postpreggo-pass:

14-12-10-8-6-4 repetitioner av:

  • Deadlift med en kettlebell (okomplicerat, säkert och stärkande för ben och rygg)
  • Höftlyft (jättebra övning för att hitta kontakt med rumpan och bålen och stärka bäckenbotten)
  • Armhävningar på knä (försök att spänna och hitta kontakt med magen istället för att fokusera på armarna)
  • Press med kettlebell eller hantel (gör en strikt press utan hjälp av benen och gör hälften av repetitionerna på en armen, och hälften på den andra)

Börja med att göra 14 repetitioner av samtliga övningar, sedan 12, 10, 8 osv till du har gjort 4 av varje. Vila så mycket du behöver och vill mellan övningarna och varven. Detta pass tar för de flesta inte mer än 15 minuter att göra, och de första gångerna du tränar kan det nog vara lämpligt. Se till att vara uppvärmd innan du börjar, och stretcha lite grann då du är klar.

Detta pass kan man givetvis köra under graviditeten också, eller när som helst man vill ha ett lätt pass utan en massa hopp etc.
Enjoy!
Maja

Lämna en kommentar