Kettlebellmamman
Hälsa & Fitness
MAT

Nyfrälst slow cooker

Jag fick en slow cooker i julklapp. Som jag hade önskat mig. Detta efter flera år att av typ ha ‘varit emot’ konceptet. Inte i allmänhet alltså, utan att jag själv skulle ha en.

Mitt resonemang har då alltså gått så att jag tyckte detta var en helt onödig grej att ha eftersom att jag verkligen tycker om att laga mat. Att en slow cooker kanske är något för den som inte kanske gillar eller är bra på matlagning.

Detta tar jag tillbaka helt och hållet. Jag älskar fan mina nya slow cooker. Jag har typ lagat saker i den varje dag sen jul.

Och för att laga goda saker som smakar gott och mycket måste du kunna lika mycket/smaka av lika mycket som om du lagade på spisen. Skillnaden är bara att du inte behöver vakta en gryta i timtal och se till att det inte bränns eller kokar över. Hur praktiskt som helst nu då jag inte lika ofta har lyxen att stå i timmar och greja i köket.

Vi snackar ju förstås långkok nu. Typ grytor och köttfärssås. Inte köttbullar eller klyftpotatis och allt annat som man vill ha lite yta på.

Jag har hittills lagat;

  • Pulled beef och Pulled pork. Så enkelt! Bara att köra köttbiten med MASSA kryddor och lite morötter, paprika och lök i många timmar tills köttet faller isär. Då plockar man isär, lagar en snabb sås av skyn som finns kvar i grytan plus lite mer kryddor och tomatpuré, och äter antingen som det är med de tillbehör man vill, eller som tacos eller i bröd.

  • Ribs. Också otroligt enkelt. Lägg ned ribs tillsammans med soja, honung, passerade tomater, lök och vitlök samt MASSOR av salt, chili och andra kryddor. Kör i slow cookern ett antal timmar tills du känner att köttet är mört. Kör då i ugnen på hög värme en stund för att få lite yta och karamellisering.

  • Chili. Testade med kycklingfärs, lök, vitlök, krossade tomater, samt svarta och vita bönor (torkade) och körde många timmar. Kryddning: chili, salt, peppar och spiskummin. Blev väldigt bra.
  • Indisk curry, typ Butter chicken fast med ärtor också. Med kyckling, lök, vitlök, grekisk yoghurt, passerade tomater, grädde, ingefära, chili, koriander, kanel och spiskummin. Ärtor åkte ned i slutet.

Just nu håller jag på med en linsgryta med linser, lök, kålrot, fänkål, tomat, rött vin och massa örter. Tror att det blir bra det med!

Som sagt, jag är helt konverterad! Jag älskar min slow cooker och är helt övertygad om att jag kommer att använda den mycket. Inte som en juicer eller liknande som man blir besatt av under två veckor, ställer undan och aldrig tar fram igen. Been there, done that. Skillnaden är ju att med den här kommer jag att laga saker som jag hade lagat ändå, bara på ett mycket, mycket enklare sätt.

Om det inte framgått än: Jag kan rekommendera att investera i en slow cooker! ?

Lämna en kommentar