Kettlebellmamman
Hälsa & Fitness
KettlebellsTRÄNING

Ta ditt kettlebellande till nästa nivå!

Nytt år – nya möjligheter! Klyschigt men faktiskt också sant, fast också applicerbart på varje ny dag, vecka och månad så egentligen inget unikt alls. Du har ju samma möjligheter varje dag som då det är nytt år.

Anyways. Du kanske vill testa lite nya grejer under 2019 och kanske steppa upp ditt kettlebellgame (fantastisk svengelska, va?) en aning och börja testa mer tekniskt svåra saker och kombinationer?

Här har du några saker att börja med. Öva dem var för sig och bli säker på de olika rörelserna/kombinationerna, och känner du dig manad – lägg ihop till en längre kombination.

Extra kul är att träna såna här saker med någon annan och att försöka synka med den personen.

För att klara av dessa saker måste du (förstås) utan problem kunna hantera en kettlebell och kunna göra samtliga basövningar såsom sving, snatch, clean, windmill, press osv.

  1. Waiters grip swing

Tänk på: Att inte låta vikten ligga för länge i handflatan, utan att bara låta den toucha lätt för att sedan fortsätta i en sving igen.

2.  Figure 8 to switch clean + twist press

Börja med att bara öva figure 8-switch clean, alltså svingen under benet där du byter hand, och sedan ‘slänger fast’ vikten i den motsatta handen mot bröstet.  Då du hanterar detta utan problem – lägg till pressen med en liten twist på det.

3. Switch snatch

Tänk på: Att planera vad du ska göra i rörelsen, och förbereda den hand som ska ta emot vikten uppe i rycket så att den är redo. Denna övning känns jättesvår och läskig till en början, men det är bara att öva, öva, öva. Som ni ser på filmerna så övar Linnea väldigt mycket mer på detta än vad jag gör. 🙂

Om du sätter alla ovan övningar, och vill ha ytterligare en utmaning så är det bara att köra vidare och lägga ihop alla de här tre sakerna till ett roligt och utmanande komplex. Vi la till en squat i slutet för att få bättre flow i rundan, och för att kunna start om på ett bättre sätt.

Komplexet i sin helhet blev alltså: 

Waiters grip swing

Figure8 to switch clean

Twist press

Switch snatch

Racked squat

Ja, jag vet att vi ser ut som typ landslaget i kettlebelltrixande/några som försöker göra audition till nån cirkus/galenskaparnas olympiska lag. Ser väldigt nördigt ut, men vad gör väl det? 1. Vi är nördar. 2. Det var kul.

Som vanligt, finns det mer att se på instagram: kettlebellmamman

Hoppas ni vågar er på nåt av detta, eller kanske hela alltet. 🙂

Maja

Lämna en kommentar