Kettlebellmamman
Hälsa & Fitness
KettlebellsTRÄNING

Styrkeset med dubbla kettlebells

Här kommer ett träningstips i form av ett styrkeset som vi ofta kör. Alltid med dubbla kettlebells, men med olika övningar. Du kan köra clean and press, clean and squat, snatch, thruster eller något kort komplex som du gillar.

Det är kul i och med att det är väldigt få repetitioner och således perfekt för att ösa på med vikterna och komma upp i så tunga 1-reppare som möjligt.

Du kör alltså så här.

  • 3 repetitioner på en vikt, exempelvis 2x12kg
  • 2 repetitioner på en tyngre vikt, exempelvis 2x14kg
  • 1 repetition på en ännu tyngre vikt, exempelvis 2×16 kg

Kör denna runda 5-6 gånger, och försök gå tyngre och tyngre på vikterna, så att du till exempel andra eller tredje varvet kör de första 3 repetitioner på 2x14kg, följt av 2 reps på 2x16kg och 1 rep på 2x18kg.

Notera: Standarvikterna för kettlebells är 8, 10, 12, 16, 20, 24, 28 och 32 kg. Vi har, eftersom vi specialiserar på kettlebells, införskaffat samtliga “mellanvikter” som 14, 18, 22 osv, samt alla lättare och tyngre vikter också.

Detta är ett utmärkt sätt att drilla teknik på dubbla kettlebell-moment, samt för att bli starkare förstås. Men framför allt så är det väldigt kul!

Vi körde detta idag, och gjorde fem varv. Vi (jag och Linnea) började på 12,16,18 kg och avslutade på rungande 22,24,26 kg!! Som jag nämnt förut; vi lyfter kettlebells dagligen så ha inte våra vikter som någon referens om du själv testar. Kanske som inspiration dock. 🙂

Nedan kan ni se delar av vårt pass idag:

Lämna en kommentar