Recept: Ostdipp
Här är ett recept på en varm ost-dipp som är vansinnigt god. Hur mycket du än gör så kommer allt att gå åt. Passar utmärkt tillsammans med olika grönsaker såsom morötter, paprika, gurka, selleri osv, samt till nachos eller andra grövre chips. Den är ju i princip bara ost så rätt mättande och är perfekt om man inte *ids laga middag utan bara vill ha lite plock (till sitt glas vin).
Detta behövs för en ordentlig skål. Räcker till dippande för 5-6 personer:
1 paket cream cheese
2 dl mjölk
200 g riven mozzarella
150 g riven cheddar eller annan smakrik ost
100 g riven parmesan
Salt, peppar, vitlökspulver/salt, chilipulver, valfria örter (basilika, oregano, persilja etc passar bra, även blandningar som pizzakrydda eller italienska örter är perfekt)
Så här gör du:
Lägg hela paketet cream cheese i en gryta, gärna tjockbottnad, och häll i mjölken. Låt osten smälta och vispa slätt. Lägg i cheddar och mozzarella och låt smälta i såsen, och sist parmesan. Krydda med salt, peppar, chili och örter eftersmak.
Låt svalna lite innan servering.
Enjoy!
Norrländsk parlör:
*ids = orkar