Kettlebellmamman
Hälsa & Fitness
Recept

Recept: Lite roligare scrambled eggs

Scrambled eggs (äggröra) tycket jag är en superbra rätt, oavsett om du tränar eller inte, och förstås med undantag för om du är vegan. Det är mättande, går att variera massor, innehåller mycket protein och fett (gör en mätt länge), och går att äta till frukost, lunch, mellanmål eller middag om man vill det.

Jag mår bra av och tycker om att äta mer protein och fett och mindre kolhydrater, och har periodvis varit typ besatt (surprise, surprise) av detta tänket och därmed konsumerat min beskärda del scrambled eggs. Med det sagt, så är det fortfarande något jag dels mår bra av att äta, som ger bra energi och som är gott, så det blir det ofta i olika varianter.

Om ni är trötta på den klassiska äggröran med bara mjölk/grädde/smör och kryddor så kan ni testa den här varianten istället med spiskumminfrön, lök, morötter, och tomater.

Tricket med just den varianten är att steka på morötterna och löken ganska hårt så att det blir lite yta och karamellisering. Det ger väldigt mycket smak plus lite textur också.

Det här behöver du för 1 portion (på bilderna lagade jag dubbelt av detta):

1/2 lök, hackad (gul eller röd)

1 morot, skalad och hyvlad i skivor (enklast med osthyvel)

2 tsk spiskumminfrön

1 msk smör att steka i

5-7 cocktailtomater, skurna i två-tre bitar

2 ägg

1 skvätt (1/2 dl kanske) grädde

Salt (jag använder bara havssalt)

Svartpeppar (använder bara sån man maler i en kvarn)

Så här gör du:

Fräs löken, morötterna och spiskumminfröna i smör tills det har blivit lite yta på grönsakerna.

Släng i tomaterna och låt fortsätta tillagas tills vätskan från tomaterna kokat bort.

Rör ihop äggen med grädden i en skål och häll i stekpannan, salt och peppra och rör om. Chilipulver är även gott i om man gillar det.

Rör om lite då och då tills allt är blandat och äggen har en bra konsistens.

Enjoy! 🙂

Lämna en kommentar