Kettlebellmamman
Hälsa & Fitness
Okategorierat

Mätt och bitter

Jag sitter just nu och är bitter över att jag blev så mätt av frukost no 1, så att jag inte kan äta frukost no 2 på en bra stund.

Jag var så sjukt taggad på att äta frukost idag, att jag typ ville lägga mig tidigt för att det skulle bli morgon fortare. Typ som ett barn dagen innan julafton.

Detta betor på två saker:

1. Jag är en foodie. Total matlagnings- och ätarnörd. Älskar att äta helt enkelt, både sånt jag lagar själv och sånt andra har lagat. Jag har många år av ätstörningar i bagaget så nuförtiden omfamnar jag min kärlek för mat och matlagning, samt avsaknad av dåliga tankar och känslor, så mycket jag bara kan.

2. Att vi är i Dublin (hälsar på svärföräldrarna), och Tescos här har så fina råvaror, framför allt bär och olika mjölkprodukter som är svåra att hitta på Malta, att jag blir helt övertaggad och vill köpa/laga/äta allt.

Jag äter alltid hur mycket bär som helst då vi är här. Jag älskar verkligen färska hallon och blåbär, helst med ovispad grädde. Så det äter jag till frukost varje dag. Jag känner liksom att jag måste passa på för att jag har chansen.

Samma sak med den irländska skinkan och cheddarosten. Måste passa på och äta varje dag till frukost. Det passar ju inte riktigt ihop heller så jag måste således äta två ‘rätter’ varje morgon.

Och igår hittade jag världens finaste avocados. Alltså sjukt fina. Matnörden måste köpa och blir så taggad på att äta dessa att jag på riktigt ligger och längtar till att vakna.

Men alltså, kolla så förstår ni:

OMG

Av detta lagade jag något som jag gör rätt ofta – en frukostsallad! På detta sätt kunde jag ju få in flera av sakerna jag tvunget känner att jag måste äta varje dag jag är här, tillsammans med jokern – mega-avocadon!

Avocado, kokt skinka, cheddarost, tomater och vindruvor. Olja, vitvinäger, salt och peppar.

Det här var förstås asgott, och som ni kanske kan döma av storleken, väldigt mättande också.

I skrivande stund sitter jag alltså bara och väntar på att mättnaden ska lägga sig så att jag kan ta mig an frukost no 2:

Kommer att intas med ovispad grädde

Summering av denna morgon: Irland har allt jag behöver för en fantastisk start på dagen, jag tar denna typ av ‘mätt och bitter’-känsla alla dagar över den ångest jag så många gånger känt i samband med att vara mätt förut, samt att mina i-landsproblem sprudlar just nu.

Hoppas ni har ätit i alla fall en hälften så god frulle som jag!

Maja

Lämna en kommentar